PARTNERS

Ernst Daniël Smid

Bariton zanger

Radio- en TV presentator

 

Ernst Daniël Smid volgde van 1975 tot 1978 een opleiding zang aan het Amsterdams Conservatorium.Vanaf 1978 vertolkte hij diverse grote operarollen, zoals Mefisto in Faust, Germont in La Traviata en Figaro in Le nozze di Figaro. Hij had engagementen bij de Hoofdstadoperette, Opera Forum en De Nederlandse Opera. Op 9 mei 2008 is Ernst Daniël Smid geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij gelegenheid van zijn 30-jarig artiestenjubileum en voor het feit dat hij zich op exceptionele wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de klassieke muziek, zijn talent veel respect afdwingt en de manier waarop Ernst Daniël dat talent heeft ingezet voor de samenleving.

 

www.ernstdanielsmid.nl

 

 

De Drie Baritons

 

De drie baritons bestaande uit Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zijn in de jaren negentig bij elkaar gebracht door Ivo Niehe. Na een hiaat van 12 jaar traden ze in 2008 op in Theater Carré. Eind 2008 trokken ze met het dertigkoppig L'Orchestra Particolare onder leiding van Maurice Luttikhuis langs Nederlandse theaters en een vervolg van deze tournee liep in 2009 en 2010. Medio februari 2011 vertrokken zij naar Curacao, Bonaire en Aruba voor een serie concerten. In 2013 startten zij met een theater concert tour van ongeveer 25 concerten met als centraal thema Ierland en haar traditionele muziek.

 

 

 

Maurice Luttikhuis

Dirigent - Arrangeur

Componist

 

Maurice Luttikhuis werd in 1963 geboren in Hengelo. Studeerde piano en viool in Enschede. Arrangeerde en dirigeerde in Rotterdam. Musical director, producer, arrangeur sinds 1988 voor de meest bekende musical producties. Concerten, events, televisie en studio-producties. Als muzikaal leider/dirigent was hij werkzaam bij de volgende producties, Barnum, Cabaret. Andre van Duin Revue, Les Miserables, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth, The Lion King, Le Roi Lion, Paris. Holdiday on Ice, Musical Awards, Musicals in Ahoy, Winter Classics, Classic FM concertserie, de Drie Baritons, Sef Thissen.

 

www.mauriceluttikhuis.nl

 

 

Joost Smeets
Dirigent

 

1ste prijswinnaar van het Corduba Conducting Competition 2013, chef-dirigent en artistiek leider van Kamerfilharmonie Der Aa Groningen, dirigeerde in zijn korte carrière als dirigent al met grote successen gerenommeerde orkesten. Joost Smeets werd meerdere malen uitgenodigd deel te nemen aan masterclasses in binnen en buitenland onder gerenommeerde dirigenten als bijv. Edo de Waart en Michaïl Jurowsky.

 

www.joostsmeets.com

 

Andreas Lebbing

Componist

Zanger - Gruppe Wind

 

Andreas Lebbing is leadzanger van de in 1985 opgerichte groep "Wind". 1985 bereikte deze groep de 2de plaats op de Grand Prix d'Eurovision in Göteborg met het lied  "Für alle" en in 1987 in Brüssel met het lied "Lass die Sonne in dein Herz". Hij scoorde diverse succesvolle hits zoals o.a. "Herz aus Stein", "Jeder hat ein Recht auf Liebe", "Bleib bei mir", "Pina Colada", "Keine Sekunde mehr ohne dich"; 2003 Album "Das Beste", 2009 "Vielfarbig". Winnaar van o.a. der Goldenen Stimmgabel.

 

www.gruppewind.de

 

 

NOWARK RENGELINK

NOWARK RENGELINK